Tiberkanine: 'Nu laten zien dat ik het heb verdien - Reisverslag uit Opmeer, Nederland van jeffrey - WaarBenJij.nu Tiberkanine: 'Nu laten zien dat ik het heb verdien - Reisverslag uit Opmeer, Nederland van jeffrey - WaarBenJij.nu

Tiberkanine: 'Nu laten zien dat ik het heb verdien

Door: Jeffrey

Blijf op de hoogte en volg

05 Juni 2004 | Nederland, Opmeer

Amsterdam, 4 juni 2004
Rachid Tiberkanine heeft vrijdag een tweejarig contract getekend bij Ajax. De jonge Belg (19 jaar) speelde vorig jaar in de A1 van trainer Danny Blind, dat kampioen werd in de Shell Eredivisie voor A-junioren. Volgend seizoen komt Tiberkanine uit voor Jong Ajax. ,,Ik wil veel leren, veel beter worden'', aldus het jonge talent.

Tiberkanine zag op 28 maart 1985 in Antwerpen het levenslicht. Op vijfjarige leeftijd meldde hij zich aan bij Pierreuse waar hij tot zijn vijftiende jaar zou blijven voetballen. Daarna volgde de logische stap naar FC Luik voor de aanvoerder en nummer 10. Snel daarna zou hij bij GBA gaan voetballen, maar Simon Tahamata vertelde hem dat hij een week stage mocht lopen bij Ajax. ,,Ik was verbaasd dat ik bij Ajax mocht komen", herinnert Tiberkanine zich.
Na een week had hij een dusdanige indruk achtergelaten, dat hij mocht blijven. ,,Ik heb dus nooit bij GBA gevoetbald. In het eerste jaar bij Ajax had ik het moeilijk, maar met hulp van mijn ouders en het gastgezin leerde ik snel Nederlands."
Ook voetballend moest hij wennen. ,,Ik speelde bij Luik rechtsbuiten in een 4-4-2 systeem. Daar was ik één van de beteren, bij Ajax één van de minderen. Bij Ajax heb ik op meerdere posities gespeeld. In de A1 begon ik als nummer 10, maar toen Tom de Mul naar de A-selectie ging, ben ik op de rechtsbuitenpositie terecht gekomen."

Tiberkanine kwam uit voor de A2 en de A1, en hij sluit hij zich volgend jaar aan bij Jong Ajax. ,,Ik wil veel leren, veel beter worden. Ik wil graag Danny Blind bedanken, mijn ouders en mijn gastgezin voor de afgelopen jaren. Dat ik nu een contract heb getekend, is een grote stap. Nu moet ik laten zien dat ik het verdiend heb."